Ugglebloggen

RSS

Ugglorna 2018

28 Apr 2018

Redan i januari 2018 la honan 3 ägg efter ett fasligt hoande flera veckor. Hon ruvade några veckor men fick ingen middag levererad av hannen, så ut och jaga själv varje kväll. I slutet av februari kom så kylan och äggen frös under tiden honan jagade, så hon lämnade holken. Efter några veckor tog vi bort äggen, fortfarande många minusgrader i slutet av mars. Efter detta har ugglorna hörts hoande i skogen men inga fler ägg än så länge, börjar istället bli sent på säsongen.

Ugglesäsongen 2017

27 May 2017

Ugglorna var tidigare i år, la 2 ägg som ruvades och kläcktes. Ungarna hoppade ut i mitten av april redan, och hörs i skogen fortfarande. Inatt hälsade ungen på igen, satt utanför ett fönster och ropade så att Fabian vaknade. Märkligt att de kommer så nära och till och med knackar på rutan! Funderar på om de vill något, lämna ett brev om Hogwarts kanske???

Knipan tillbaka

2 May 2015

Knipan har dykt upp igen och vi har skymtat äggen, vet dock inte hur många. Hon verkar bara ruva nattetid och ibland långt in på förmiddagen.

Ungarna hoppade ur 29 maj

25 Jul 2014

Ungarna kläcktes den 27 maj, stimmade runt i holken ett drygt dygn. Sedan hoppade mamman ut och började ropa på dem, och de hoppade själva ut en efter en. Tyvärr funkade inte inspelningsfunktionen på kameran, och vi var inte hemma för att fota utifrån, så vi har inga bilder!!

Äggkläckning närmar sig?

11 May 2014

Enligt boken ruvar Knipa i 26-28 dagar, sedan käckas äggen och ungarna hoppar ut ur holken efter något dygn bara. Meddela gärna om du råkar se att de kläckas!!

Knipa i holken!

26 Apr 2014

Enligt vår fågelexpert är det en Knipa som lagt ägg i holken. Inte helt ovanligt, de lägger ägg i håligheter i träd, ofta långt från vatten. Det som förvånar oss är hon är bara där några timmar på morgonen men sedan borta hela dagen. Får se vad det blir av dessa ägg!

Ny hyregäst!

24 Apr 2014

Vi har just sett tre nya gröna ägg och en svart andliknande fågel, kan dom bo i en holk? Tipsa gärna om du vet vilken sort om du lyckas se den, verkar var inne på tidig morgon! vi ska snart ordna filmklipp.

Laddar för ny säsong 2014

13 Mar 2014

Håller på att försöka få igång kameran - har hört ugglan i skogen men inget i holken ännu. Har dock problem att få kameran att funka på hemsidan. Anmäl dig gärna till nyhetsbrevet så meddelar vi när det funkar och en eventuell uggla flyttat in.

Sommaren gick...

23 Aug 2013

Jaha, talgoxens ägg blev snabbt frukost till ekorren. Efter denna lilla incident verkar det mest vara korta besök och lite insekter sm gillar läget. 

Vi får hoppas på bättre tur nästa säsong, dags att ta ner kameran inför höstrusket.

Vill du få en notis om det händer nåt i holken få du gärna anmäla dig till nyhetsbrevet.

Det bidde en talgoxe!

5 May 2013

Det verkar som vi fått en hyresgäst till slut! Det blev dock ingen uggla utan en talgoxe. Oavsett det så blir det spännande att följa familjen. Får nog sätta upp en skiva med mindre ingångshål, annars kommer ekorren, hackspetten eller någon annan sno äggen.

Fortfarande tomt i holken

12 Apr 2013

Vi har haft talgoxe på husvisning men den såg rätt vilsen ut, helt klart för stort... Även ekorren har hälsat på snabbt men dissade holken. Jag tror vi får byta mäklare, verkar inte som vi får någon inneboende i år. Även om våren är sen borde ugglorna flyttat in vid det här laget.

Var är ugglorna??

5 Mar 2013

Börjar bli lite orolig, inte ett tecken på någon uggla och inget hoande i skogen. Inom en vecka hade ugglorna kommit på plats förra året.

Start för ugglesidan!

26 Jan 2013

Start för ugglesidan och kameran är riggad. Nu saknas bara ugglorna!  :-)